Защо да изберем AGM акумулатор?

excell
EXIDE EXCELL
февруари 27, 2016
akumulator cena
Цена на акумулуатора
януари 12, 2020

Защо да изберем AGM акумулатор?

technologie_agm

В тази статия ще разгледаме предимствата и спецификите на AGM акумулаторите. Те определено са най-добрият ни вариант, що се отнася до нашия автомобил или мотоциклет.

Преди да разясним защо AGM батериите ( акумулаторите ) са най – добрият ни избор, то ще е редно да започнем с кратко обяснение и история на технологията.

Съкращението AGM (Absorbent Glass Mat) означава Абсорбираща Стъклена Вата. Първоначалната идея за AGM акумулаторите се ражда през 1972г. от учени, искащи да разработят безопасна технология за военновъздушната авиация на Съединените щати. Целта е била да се постигне перфектното съотношение между мощност и тегло.

В микропорестите стъклени сепаратори се съдържат тънки, кухи тръби с различна дължина. 95% от подложките са електролит, а другата част се ползва за миграция на кислорода до отрицателната плоча.

Използване на AGM акумулаторите в съвремието

В съвремието AGM акумулаторите се използват основно за колите от висок клас. Ако притежавате автомобил с висока консумация на ел. енергия, то това би бил най-добрият Ви избор за акумулатор. Не спирайте да четете!

Предимствата, които имате при избор на AGM батерия съвсем не свършват тук.

Тези акумулатори имат значително по-добра функционалност при ниските зимни температури от тази на обикновените оловно – киселинни батерии.

Те имат ниско вътрешно съпротивление. Много устойчиви на дълбоко разреждане.

AGM акумулаторите при мотоциклетите – подходящи ли са?

 

Ако търсите подходящ акумулатор за мотоциклета си, то сте попаднали на най – точния вариант! Вижте защо:

  1. AGM акумулаторите са изключително устойчиви на характерните за мотоциклета вибрации
  2. AGM батериите не протичат при постоянното накланяне на мотоциклета

 

Ако все още се колебаете дали да се оборудвате с такъв акумулатор, то трябва да знаете една много важна подробност: AGM батериите имат значително по – дълъг живот от този на стандартните оловно – киселинни такива.

Важни особености

 

Както при всяко нещо, и при AGM акумулаторите има важни неща, които трябва да се спазват при експлоатацията. Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че този тип батерии са много чувствителни към презареждане! Ако напрежението на клетка продължително надхвърля 2.4V, то това може значително да увреди акумулатора. Когато е по-топло, напрежението трябва да е по-ниско, тъй като те не са много устойчиви на високи температури и трябва да се внимава.

 

Не се колебайте дали да си вземете такава батерия, тъй като AGM акумулаторите определено са най-добрият Ви избор както за мотоциклети, така и за автомобили. Задължителен вариант са при колите, които имат множество функции, за които трябва повече електричество.

технология на agm акумулаторите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.